Kofferslot "hacken"

Door Mielmania op zaterdag 9 april 2016 16:28 - Reacties (10)
Categorie: -, Views: 12.798

Normaal fotografeer ik mijn projecten wat uitgebreider dan in deze post. Dit heeft te maken met dat ik niet wist of dit project Łberhaupt ging lukken en ik had haast. Excuus alvast voor de weinig eigen foto's.

Mijn ouders hebben een huis in Zweden en we zouden met Ryanair daarheen vliegen. De bedoeling was dat we ook zouden gaan skiŽn dus moest er ski kleding mee. Aangezien we alleen met handbagage zouden reizen bedacht ik me pas op het laatste moment dat mijn standaard weekendtas wat klein zou zijn.

Hier is een overzicht wat de handbagage mag zijn voor alle maatschappijen en de maatschappijen waar ik wel eens mee vlieg hadden 55x40x20 cm als maximale afmeting. Dus in de pauze van me werk was ik langsgegaan bij "van Os" en daar zag ik dit exemplaar. Erg mooi, maar 60 euro vond ik voor die paar keer per jaar wel stevig.

Als snel kwam ik op het internet deze trolley tegen die mij ook prima leek. Maar aangezien ik de dag erop al op vakantie ging had het geen zin meer. Ik dacht prima, bestellen we andere keer dan wel even.

http://i.imgur.com/5TdUDrUl.jpg

Eenmaal thuis nog even snel de kijkshop in gedoken omdat ik wist dat ze daar ook wel eens trolley's verkochten. En tot mijn stomheid staat daar dezelfde "Travelz" lijn als bij kofferstunter voor dezelfde prijs. Op mijn vraag of ze ook de 55 cm versie hebben duikt het Kijkshop meisje het magazijn in, en komt zowaar met eentje aanzetten. Haar collega geeft aan dat ze de cijfercode kwijt zijn en dat nog ťťn van de twee ritslipjes nog vast zit in het slot.

Ik heb echter veel youtube video's gezien waarin ze dit allemaal uitleggen dus ik bluf dat dat geen probleem is. Ik krijg de koffer mee voor 32 euro en mag hem komen ruilen met geld terug als ik het toch niet open krijg. Dolblij kom ik de zaak uit en geef mezelf een uur de tijd om het slot open te krijgen. Dit omdat ik er niet te lang mee bezig wil zijn, maar ook omdat ik hem dan nog kan komen ruilen.

http://i.imgur.com/Cjaz94sl.jpg

Maarja nu nog mijn grote mond waarmaken. Ik heb eigenlijk precies 0 lockpicking skills op wat Youtube video's na. Het type slot is duidelijk aangegeven: TSA007

http://i.imgur.com/GFM18Xll.jpg?1
Dit TSA007 slot is een typisch koffer cijferslot waarbij volgens de Transport Security Agency richtlijnen je met een universele sleutel makkelijk in de koffer kan. Duane wordt hier heel blij van, maar het maakt je koffer afsluiten eigenlijk gelijk een grap. Ook grappig zijn de aliexpress uitleggen hierover:

http://i.imgur.com/5X83PJrl.jpg

Youtube staat vol met hoe je dit slot moet openen dus ik dacht dit wordt een fluitje...
Er zijn meerdere manieren om een slot als dit open te krijgen en de meest voorkomende zijn de volgende twee:

Druk zetten
- Druk zetten op het "openmaak" schuifje en aan de wieltjes draaien. Hierbij voel je wanneer het wanneer de palletjes iets in het wieltje vallen. Dit herhaal je 3 of 4 keer en dan is het slot open. Hieronder een videotje van een Nederlander die dit principe uitlegt.Voeler techniek
- Een andere manier is om een heel dun plastic blaadje of zelfs papierenblaadje tussen de wieltjes te duwen en dan zachtjes te draaien. Je voelt dan op een gegeven moment een sleufje in het wieltje. Je lijnt de sleufjes van de 3 wieltjes dan op. Je weet nog niet of de sleufjes ook voor het pinnetje vallen dus je draait die combinatie net zolang door tot het slot open klikt.


We waren inmiddels 30 minuten verder, dus het was tijd om de technieken uit te proberen.

Ik besloot de techniek van nieuwe vriend Wouter in te zetten. Nederlanders zijn natuurlijk het best te vertrouwen. Echter was na 10 minuten kutten er nog geen enkele verbetering opgetreden. Over op de voeler techniek dan maar. Maar dit werd nog veel verdrietiger want het papiertje kreeg ik met geen mogelijkheid tussen de wieltjes. Dit is duidelijk een techniek die werkt bij een uitgelubberd wieltje, maar niet bij een nieuw strak zittend model. Normaal ben ik altijd enorm fan van strakszittende....laat ook maar.

Met nog 20 minuten probeertijd besloot ik mijn laatste redmiddel in te zetten: BRUTEFORCEN die hap. Ik had online gelezen dat de tijd voor 3 wieltjes wel meeviel. En jawel, na 20 minuten had ik alle cijfer combinaties gehad, maar er was echter niks opengesprongen. FUCK! 1 uur down the drain en de koffer was nog steeds niet open.

Ik besloot mezelf nog een kwartier te geven en had eigenlijk al wel besloten dat ik de koffer wilde houden, dan maar geen slot en de proxxon is er in 1 minuut doorheen. Maar aangezien we nu toch op de sloop toer gingen dacht ik eens kijken wat ik met een briefopener voor elkaar kan krijgen. Aangezien 1 lipje wel toegankelijk was, had ik die even teruggeduwd. En wat schetst mijn verbazing? Stomme ding geeft super makkelijk mee. Dus even wat kracht zetten van de zijkant op het slot lipje en POF het ritslipje schoot los.

VICTORY!!!
http://i.imgur.com/gX24pDal.jpg?1

Ook was ik erg ter spreke over de minimale schade die aan het slot was ontstaan. Als je met een koffer rondloopt waarvan het slot er uitziet of het zwaar opengesloopt is, is dat aandacht waar ik niet op zit te wachten op een vliegveld. Maar hiermee was de code nog steeds niet achterhaald. Ding er dus gelijk maar even uitgehaald.

http://i.imgur.com/VgFoQLFl.jpg
http://i.imgur.com/gPdT8qKl.jpg

En zo zien de ingewanden van het slotje er uit (handig zo'n vriendin, overal pincetten slingeren):

http://i.imgur.com/hDAl8FUl.jpg

Let op als je dit open maakt, want het geheel staat onder spanning, en er gaan nogal wat onderdeeltjes in. Ik ga niet uitgebreid in op de werking van het slot, dat kunnen andere vast beter. Het basisprincipe is dat alle wieltjes een uitsparing hebben, en als die op 1 lijn staat, dan kan je de ritslipvasthoudnokjes (3x woordwaarde) terugduwen. Ik kwam er achter dat 019 de juiste code was. Gek want die had ik zeker weten ingevoerd. Maar daarover zo meer.

Na alles weer in elkaar gezet te hebben (alles was er bij mij uitgesprongen tijdens het openen) kreeg ik met geen mogelijkheid het stalen gekamde lipje er terug in. Die zorgt er voor dat de wieltjes "klikken". Je moet het ding half in de deksel klemmen en hem dan heel bijzonder dichtdoen, na 5 pogingen was ik het zat. Dan maar geen 'klikjes'.

Eenmaal alles weer dichtgemaakt te hebben was ik nog steeds benieuwd waarom ik tijdens mijn bruteforce poging niet achter de combinatie was gekomen. En wat blijkt, dit type slot springt niet open als je de druk op het slot houdt.

Stel de juiste combinatie is 001. Je begint bij 000 en blijft druk houden zoals hieronder, en draait naar 001, dan gaat hij niet open. Druk je opnieuw, dan klikt hij wel open. Wel een goede systematiek want hierdoor duurt het bruteforcen natuurlijk veel langer. Al is deze informatie des te meer reden om gelijk een schroevendraaier/brievenopener te pakken.

http://i.imgur.com/IsMsYL1l.jpg

Het openmaken duurde wat langer dan gehoopt, maar ik hoefde niet met het schaamrood op de kaken terug naar de winkel. De koffer is inmiddels op reis geweest en ik ben er erg blij mee! Ook hoop ik dat mensen hier wat aan hebben, mochten ze hun cijfercombinatie kwijt zijn.

Volgende: FPV systeem op mijn quadcopter 05-'16 FPV systeem op mijn quadcopter
Volgende: ITX ombouw 03-'16 ITX ombouw

Reacties


Door Tweakers user Jeoh, zaterdag 9 april 2016 18:00

TSA-sleutels kan je tegenwoordig gewoon met een 3D-printer uitprinten, had je weer een uur gescheeld :)

Door Tweakers user Kecin, zaterdag 9 april 2016 20:45

Je kan ook een pen tussen de rits drukken toch?

Door Tweakers user Blokker_1999, zaterdag 9 april 2016 21:05

Als je jezelf een uur geeft en je hebt een cijferslot met 3 cijfers lijkt het mij dat het mogelijk moet zijn om deze op een uur toch te bruteforcen. Zulke sloten zijn maar goed voor 1 ding: de gelegenheidsdief tegenhouden van er snel iets uit te halen.

En inderdaad. de TSA sleutels zijn op het internet te vinden en ook te maken met een 3D printer (als je er 1 zou hebben).

Door Tweakers user Larrs, zaterdag 9 april 2016 22:30

Kecin schreef op zaterdag 09 april 2016 @ 20:45:
Je kan ook een pen tussen de rits drukken toch?
Ja dat kan, toevallig vanmiddag ontdekt op Youtube op het kanaal van een ene BosnianBill.
https://www.youtube.com/watch?v=tbpKhHwwtiY

Door Tweakers user Mielmania, zondag 10 april 2016 00:30

Klopt allemaal heren! De pen bracht geen oplossing, want een van de lipjes zat nog steeds vast, en dan kan de koffer nog steeds niet open. Ook heb ik geen 3d printer (en ik had in dit geval ook geen tijd voor 3dhubs of iets dergelijks). Daarom dit gekut.

Door Tweakers user LopendeVogel, zondag 10 april 2016 16:23

Kecin schreef op zaterdag 09 april 2016 @ 20:45:
Je kan ook een pen tussen de rits drukken toch?
Of een koffer kopen die compleet en naar behoren functioneert, kosten geen fluit :P

Wel leuk dit, maar wat een mess voor een handbagage koffer die je voor een paar tientjes nieuw koopt in de folie/plastic met netjes een bosje sleutels.

Door Tweakers user Mielmania, zondag 10 april 2016 16:33

JeroenC schreef op zondag 10 april 2016 @ 16:23:
[...]

Of een koffer kopen die compleet en naar behoren functioneert, kosten geen fluit :P

Wel leuk dit, maar wat een mess voor een handbagage koffer die je voor een paar tientjes nieuw koopt in de folie/plastic met netjes een bosje sleutels.
Waar, maar daar leer je niks van!

Door Tweakers user tijgetje57, maandag 11 april 2016 10:06

Je kan met een lampje er naast schijnen en zo de wieltjes in de juiste stand zetten.

Daarna springt het slotje open. sleutel heb je niet nodig.

Door Tweakers user boombes, dinsdag 12 april 2016 12:59

Ik heb dit een keer op vakantie gehad en had geen enkele tool bij me. Bij het ontbijt buffet een desert lepeltje gepakt en deze met de bolle kant ertussen geduwd, beetje kracht, klein scheurtje in het plastic maar open! heeft me wel 25 minuten geduurd om te vinden hoe ik het met zo min mogelijk schade voor elkaar kreeg.

Door Tweakers user Deurges, woensdag 13 april 2016 09:09

Geweldig stukje.. Leuke dosis humor ook haha die koffertjes zijn idd niet gemaakt om echt iemand te weerhouden van je koffer te stelen. Als je het koffer steelt, komt er toch brute force aan te pas met een hamer. Uiteindelijk gaat het om te inhoud.

Reageren is niet meer mogelijk