Projecten(b)log #1: Het begin

Door Mielmania op dinsdag 16 februari 2016 10:56 - Reacties (10)
Categorie: -, Views: 2.903

Beste lezers,

Vandaag 16-02-2016 heb ik mijn Tweakblog aangeslingerd. En wel met een specifieke reden; ik wil mijn ideeŽn en projecten vastleggen. Voor mijzelf, maar ik vind het ook leuk om commentaar en input te krijgen op de dingen die ik doe. Ik woon samen dus veel projecten krijgen van mijn wederhelft niet de liefde en input die zij verdienen. Zo word er zelfs beweerd dat er projecten zijn die "in de weg liggen"... nonsense natuurlijk. Ook had ik eerst een eigen blog, maar toen ik na 2 jaar vergeten was de hostingsrekening te betalen, was alles weg. Dit hoop ik met deze tweakersblog te voorkomen.

Geschiedenis
Gelukkig heb ik het niet van een vreemde, zowel mijn moeder als mijn vader zijn ook projectliefhebbers en hebben continue ideeŽn die dan weer uitgevoerd moeten worden. Enkele grote voorbeelden hiervan zijn: een huis in Zweden, een garage omgebouwd tot studio, veel outdoor hobby's en een bus ombouwen naar een camper. Helaas zijn er ook slechte eigenschappen doorgegeven, zoals
 • Alle benodigdheden aanschaffen, maar projecten niet afmaken.
 • Nieuwe projecten starten terwijl de rest nog lang niet af is.
 • Onnodige projecten starten waar veel geld in gaat zitten.
 • Veel te veel projecten tegelijk te starten
Om dit enigzins een halt toe te roepen (mijn financiŽle middelen zijn beperkt) heb ik voor mezelf besloten een aantal projecten in 2016 af te maken. Daarna te kijken of ik er wat mee doe en zo nee, de boel te verkopen. De liefde voor projecten is dermate hoog dat ik zelfs parttime werk om zo mijn energie hier uit te kunnen halen. Let wel; van een aantal projecten is het ook de bedoeling dat ik hier geld uit verdien.

Mocht je naar dit gewauwel nog steeds geÔnteresseerd zijn dan een kleine greep uit de projecten die "ongoing" zijn voor mij:
 • 3 Viertaktbrommers (honda of kloon) waarvan er 2 verkocht moeten worden en 1 gerestaureerd.
 • Een mini CNC frees gebouwd op basis van een Proxxon MF70.
 • Een eigen overhemden lijn opbouwen
 • Een Cheerson CX20 drone, waar een fpv systeem op moet komen.
 • Een geperfectioneerde survivalband na idee van Re:factor tactical
 • Een luchtbevochtiger in de vorm van een paddestoel.
 • Een interactieve lichtinstallatie die leuk is voor kinderen.
 • Een volledig geautomatiseerde download en afspeel home theatre.
 • Een nieuwe itx pc bouwen.
 • Leren herladen (ik ben sportschutter)
 • Mijn Nex5 camera repareren en betere foto's hier mee maken.
 • Met 4k spelen (filmen, editten).
 • Goedkope seadweller imitaties ombouwen tot gave hommages.
 • Een mooie onespeedfiets blinde muurbevestiging bouwen
 • Een eigen mobiele pizzoven bouwen zoals de Frankenweber.
 • Mijn eigen speakers bouwen
 • Een km teller maken met nixi tubes
 • Leren photoshoppen
 • Arduino leren programmeren.
 • 3d modellen leren ontwerpen en laten printen.
 • Genoeg geld hebben voor de transsiberische espress.
 • Mijn auto audio verbeteren, maar het er nog steeds dom uitziet ivm inbraak
 • Automatische deurvergrendeling in mijn auto bouwen
 • Betere stoelen in mijn auto bouwen.
 • Regenwater dynamo ontwerpen.
Het wordt pijnlijk duidelijk, meer projecten dan in een mensenleven kan en dan ben ik er vast nog wel een paar vergeten. De projecten bevinden zich in drie fases; alle research gedaan, research gedaan en spullen gekocht, of bijna af.

Hoewel ik alles netjes in Evernote heb verwerkt, merk ik dat dingen niet altijd goed afkomen en dat er best wat zaken van dit lijstje af mogen. Ook daarom deze blog, zodat de kleine sociale druk die ontstaat door het publiekelijk maken er voor zorgt dat ik er meer aan ga doen.

Mocht je vragen en/of opmerkingen hebben, laat vooral weten!

Volgende: CNC desktop freesmachine pt 1 02-'16 CNC desktop freesmachine pt 1

Reacties


Door Tweakers user vanaalten, dinsdag 16 februari 2016 11:00

Hmmm, "Regenwater dynamo ontwerpen" - met het idee dat je electriciteit opwekt met regenwater?

In dat geval, daar is in een "What If" van XKCD al eens een berekening over gedaan: link.
... en dan iets naar beneden scrollen, tweede vraag.

Terugverdientijd blijkt niet echt geweldig te zijn... :(

Door Tweakers user Mielmania, dinsdag 16 februari 2016 11:10

Fantastisch :D

Nu al super relevante input!


Door Tweakers user sebastius, dinsdag 16 februari 2016 12:00

En wanneer wordt je lid van een Hackerspace?

Door Tweakers user Mielmania, dinsdag 16 februari 2016 12:55

Ik woon in Utrecht en ik ben toevallig laatst weer bij Protospace geweest. Je kan daar echter niet lid worden.

Door Tweakers user Johan9711, dinsdag 16 februari 2016 13:57

Die drone met FPV lijkt me gaaf om te zien!

Door Tweakers user i-chat, dinsdag 16 februari 2016 16:46

hoop onnodige shit dus waar je niets aan hebt of niets mee verdient, geen wonder dat er veel in de weg ligt,


mijn tip - bouw ee mini itx htpc met torrent-time plugin, netflix en spotify, dan heb je eigenlijk het meeste all. newsgroups zijn qua releases en fakes tegenwordig zo erg vervuild dat je daar niet echt meer energie in moet steken,

Door Tweakers user PostHEX, dinsdag 16 februari 2016 21:01

 • Nieuwe projecten starten terwijl de rest nog lang niet af is.
 • Onnodige projecten starten waar veel geld in gaat zitten.
 • Veel te veel projecten tegelijk te starten
Ik sympathiseer. :)

Door Tweakers user sebastius, woensdag 17 februari 2016 08:19

Mielmania schreef op dinsdag 16 februari 2016 @ 12:55:
Ik woon in Utrecht en ik ben toevallig laatst weer bij Protospace geweest. Je kan daar echter niet lid worden.
Ik zei een hackerspace, geen makerspace.

Kom eens kijken bij Revspace in Den Haag, i think you'll like it. Goed bereikbaar vanaf de snelweg!

Door Tweakers user o_f_course, woensdag 17 februari 2016 09:53

Keuzes maken en prioriteiten stellen is iets wat iedereen moet leren.
Alleen al omdat het leven te kort is om bv alle boeken te lezen, zoals Andries Knevel op een gegeven moment constateerde (terwijl ik al helemaal er niet aan moet denken zoveel te lezen als hij).
Maar heel herkenbaar!

Reageren is niet meer mogelijk